2014

Ģimeniskā aprūpe - drošais pamats bērna attīstībai nr.3.

2014. gada 7.novembrī ES māja, Konferenču zāle (Aspazijas bulvāris 28) Latvijas Audžuģimeņu biedrība rīkoja konferenci „Ģimeniskā aprūpe – drošais pamats bērna attīstībai”.

Konference tika rīkota projekta „Ģimeniskā aprūpe – drošais pamats bērna attīstībai” ietvaros. Bērna attīstībai un personības pilnveidošanai svarīgi ir augt ģimeniskā vidē. Sociālajā darbā ne vienmēr izdodas nodrošināt bērnam drošu dzīvi viņa izcelsmes ģimenē, un bērnu jāizņem no ģimenes. Bērna pārvietošana uz bērnu namu vai citu ģimeni jebkurā gadījumā ir traumējoša. Šādas, no bērna gribas neatkarīgas pārmaiņas vieš neuzticību pret pieaugušajiem un pasauli vispār un rada ne mazums grūtību gan pašam bērnam, gan viņu aprūpējošam pieaugušajam.

Konferences laikā Latvijas Audžuģimeņu biedrības sadarbības partneri no Norvēģijas (Linea Kompatensesenter) iepazīstināja dalībniekus savu pieredzi. Būtiski, ka Linnea eksperti strādā tieši ar tām ģimenēm, kuru aprūpē ir nonākuši problemātiskie bērni un kurām ir nepieciešams regulārs profesionāls atbalsts – atbalsta grupas, individuālas konsultācijas, mājvietas apsekošana, darbs ar bioloģisko ģimeni.

Konferences programma:

10.00. reģistrēšanās

10.30. Konferences atklāšana (Ilze Golvere, Latvijas Audžuģimeņu biedrības vadītāja)

10.40.- 11.00. Informācija par projektu “Ģimeniskā aprūpe – drošais pamats bērna attīstībai” (Ina Jankeviča, Vecumnieku sociālā dienesta vadītāja)

11.00.-12.00.„Drošā pamata koncepts bērnu ārpusģimenes jomā” (Perry M Remøy, Linnea Kompetansesenter vadītājs, Norvēģija)

12.00.-13.00. Ja mēs ko neredzam, tas nenozīmē, ka tas neeksistē" (Iveta Lukjanova (psiholoģe, smilšu spēļu terapeite, Marte Meo praktiķe)

13.00.- 13.20. Kafijas pauze

13.20. -14.20. „Piesaistes teorija, tās pielietojums konsultējot ģimenes ar problemātiskiem bērniem” (Perry M Remøy, Linnea Kompetansesenter vadītājs, Norvēģija)

14.20.Diskusijas

Par konferenci un pārējām aktuālajām projekta aktivitātēm sīkāku informāciju varat iegūt sazinoties ar projekta vadītāju: aiga@labiedriba.lv

Aktivitātes tiks īstenotas sadarbībā ar projekta partneriem Linnea Kompetansesenter (Norvēģija) un Vecumnieku sociālo dienestu. Projektu ”Ģimeniska aprūpe - drošais pamats bērna attīstībai” finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija.

— 18. novembris 2014