2015

Ģimeniskā aprūpe - drošais pamats bērna attīstībai nr.13.

Latvija nav liela, tomēr izrādās, ka zinām par to ļoti maz. Liepāja ir trešā lielākā pilsēta Latvijā. Sākot runāt par Liepāju, atklājas, ka lielākā daļa tur nav bijusi. Lai labotu situāciju viena no rudenīgajām nedēļas nogalēm (10. un 11.oktobris) tika veltīta braucienam uz Liepāju.

Par cik brauciens ir gandrīz 4 stundas garš, tad gatavošanās ir tikpat nopietna kā lidojumam uz citām valstīm. Patiesībā uz diezgan daudzām valstīm var aizlidot ātrāk nekā ar autobusu aizbraukt līdz Liepājai... Protams, arī garais brauciens var būt kā piedzīvojums, ja paši pacenšas.

Rudenī visas pilsētas kļūst pelēcīgākas, taču tas netraucē pārliecinoši saprast, ka pilsēta ir skaista, iedvesmojoša, mazliet mežonīga. Trīs stundas pastaigājāmies pa Liepājas ielām, meklējot TOP objektus- spoku koku ar „Līvu” dziesmām, slavenību plaukstu nospiedumus, Rožu laukumu u.tt.

Pateicoties Kristapa Oliņa atsaucībai vakariņu laiku pavadījām Sv. Jāzepa katoļu katedrāles pagrabiņā – siltumā atpūšoties un vakariņojot. ...pirms došanās uz Karaostas Cietumu. Taisnība, ka piedzīvojumu meklētājus Liepāja vilina tieši ar Karaostas Cietumu. Tā ir iespēja izbaudīt apcietinātā lomu, emocionāli un fiziski izjust beztiesisko stāvokli. Pēc četru stundu mocībām, nakts uz koka lāviņām vairs neliekas briesmīga. Ir gandarījums par to, ka viss beidzies. Vēl lielāks atvieglojums ir no rīta, kad dodamies vārtu virzienā, lai pamestu cietuma teritoriju.

Brauciens tika organizēts projekta „Ģimeniskā aprūpe-drošais pamats bērna attīstībai” ietvaros. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.-2014.gada perioda programmas „NVO fonds” apakšprogrammas „Nevalstisko organizāciju projektu programma”. 

 

— 12. oktobris 2015